logo
RNTV Live

Chat GPT a răspuns timp de câteva ore cu propoziții de nedeslușit utilizatorilor

Un-barbat-i-a-cerut-modelului-ChatGPT-sa-il-imbogateasca-pornind-de-la-doar-100-de-dolari-Ce-s-a-intamplat-dupa-a-intrecut-toate-asteptarile-790×460
Constantin Corina

OpenAI „anchetează semnalări ale unor răspunsuri neaşteptate din partea ChatGPT”. Utilizatorii au postat online capturi de ecran cu răspunsuri bizare ale modelului AI

„Generează cuvinte total inexistente, omite cuvinte şi produce secvenţe de mici cuvinte-cheie neinteligibile, între alte anomalii”, a scris el.

Un expert în domeniul inteligenței artificiale, Gary Marcus, speră că acest incident va fi văzut drept un “semnal de alarmă”.

Într-un newsletter publicat marți, el a subliniat că “aceste sisteme nu au fost niciodată stabilizate. Nimeni nu a reușit să ofere garanții de securitate adecvate pentru aceste sisteme”.

Marcus a insistat asupra necesității unor tehnologii complet diferite, care să fie mai transparente, mai ușor de înțeles, întreținute și depanate, și, în consecință, mai ușor de implementat.

Un utilizator s-a plâns că toate conversaţiile „se transformă rapid în prostii în ultimele trei ore”. El a copiat un fragment de răspuns pentru a își justifica plângerea: „Nanii de bit şi lista este unul dintre străini şi Internetul unde moneda şi persoana costului este unul dintre prieteni şi moneda. Data viitoare când te uiţi la sistem, schimbul şi faptul, nu uita să dai”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews


bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor