Fot: cancan.ro

CFR SA a comunicat că în intervalul 21 – 23 iunie viteza trenurilor în zonele afectate de coduri roşu şi portocaliu de caniculă va fi redusă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, ceea ce va conduce la creşterea duratei de parcurs a unor trenuri!

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunţă că în perioada 21 – 23 iunie 2024, viteza de circulaţie a trenurilor care tranzitează judeţele afectate de avertizările de COD PORTOCALIU şi COD ROŞU va fi ajustată în funcţie de condiţiile meteorologice extrem de ridicate, cu temperaturi de 38 – 39 de grade Celsius în aer.

Pentru a asigura siguranţa traficului feroviar în zonele respective, se va continua măsura de reducere a vitezei cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

Această adaptare va duce implicit la prelungirea duratei de parcurs a unor trenuri. CFR SA subliniază că reducerea vitezei este una dintre principalele măsuri aplicate în astfel de situaţii de către orice sistem feroviar, în scopul menţinerii condiţiilor de siguranţă în trafic.

În plus, compania informează că reducerea vitezei va fi implementată pe toate segmentele de cale ferată unde temperatura şinei atinge pragul de 50 de grade Celsius în anumite intervale orare, conform instrucţiilor feroviare. Personalul specializat din regionalele de cale ferată ale CFR SA efectuează revizii suplimentare pentru monitorizarea temperaturilor şi a stării căii ferate în această perioadă.

CFR SA recomandă călătorilor să solicite informaţii despre orarele trenurilor din staţiile CFR înainte de călătorie, la casele de bilete ale operatorilor de transport sau să consulte periodic site-urile acestora pentru informaţii actualizate despre condiţiile de trafic şi măsurile impuse în graficul trenurilor în circulaţie.