Imagine cu caracter ilustrativ - Sursă foto: Buna ziua Brasov

Cetățenii din Telega, terorizați de urs. Azi noapte a pătrunsîntr-o gospodărie și a făcut ravagii, ucigand mai multe oi. Oamenii sunt disperați și nu știu cum să se apere și să-și apere animalele din curți. S-a întamplat în satul Melicești din Telega.

O situație similară se găsește și în Ariceștii Rahtivani. Aici situația este cu mut mai bizară pentru că în mod natural un animal sălbatic de acest fel nu ar avea de ce să existe sau să ajungă în asfel de zonă.

De menționat este faptul că potrivit unei ordonanțe de urgență, reprezentanții primăriilor au obligatia încheierii unui contract de prestări servicii cu un medic veterinar şi cu personal tehnic din cadrul AJVPS pentru a se putea interveni cand situația o impune. Problema este ca în momentul cand o echipa specializată în acest sens ajunge la locul unde a fost semnalat un urs, animalul nu mai este! Mai mult, legea nu protejează primarii care își asumă împușcarea unui urs, acesta ajungand în instanță pentru fapta sa. Niciun exemplar din cele decretate de Ministerul mediului nu a fost extras!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *