logo
RNTV Live

Cetățean străin, prins de polițiști în Ilfov

actiuni-politie-rutiera
Dudau Andreea Valentina

Un cetățean străin, căutat la nivel internațional pentru agresiune sexuală și maltratare comise în Spania, a fost capturat în județul Ilfov!

Un cetățean străin în vârstă de 48 de ani, căutat la nivel internațional pentru agresiune sexuală și maltratare săvârșite în Spania, a fost capturat în județul Ilfov.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 14 iunie 2024, o echipă formată din polițiști ai Direcției de Investigații Criminale și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a depistat individul.

Acesta era urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole în baza unui mandat european de arestare emis de un judecător din Alicante pe data de 7 iunie 2024.

Potrivit informațiilor, suspectul s-ar fi deplasat în noiembrie 2021 împreună cu victima la locuința acesteia, unde ar fi comis agresiunea sexuală și maltratarea, forțând intrarea în imobilul respectiv.

După depistare, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea sa. La data de 15 iunie 2024, Curtea de Apel București a decis arestarea lui în vederea predării către autoritățile judiciare spaniole. În prezent, individul se află în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Cooperarea în cadrul E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams) a fost crucială în această operațiune, facilitând localizarea și arestarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare între statele membre ale Uniunii Europene.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor