logo
RNTV Live

Ploieştiul are încă un cetăţean de onoare

cetăţean de onoare
Mihai Constantinescu

Ploieştiul are încă un cetăţean de onoare

Mihai Vasile este profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă. A primit ieri tittlul de cetăţen de onoare al Ploiestiului. Evenimentul s-a desfășurat în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară

Titlul de Cetățean de Onoarei-a fost decernat în semn de prețuire pentru inițiativele sale în municipiul nostru, pline de pasiune, har și dragoste pentru cultură.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mos-craciun-se-vaccineaza/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-groaznic-pe-o-sosea…/

Fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos

Profesorul Mihai Vasile este fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos, locul de unde destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva. A pictat și a surprins, pe filme fotografice, crâmpeie de viață, de suflet, de simțire.

A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucurie cu cei care au venit să îi admire creația.

Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și, din dragoste pentru Nichita, a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali.-Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, la doar un an de la trecerea Poetului în neființă, un Festival al artelor – Nichita la Echinocțiu, festival care, grație tenacității sale, dăinuie și astăzi.

A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice. Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar, între anii 2012-2014, redactorul-şef al revistei Labirint.

Mihai Vasile, cetăţean de onoare

De-a lungul a peste 40 de ani, a pus în scenă spectacole care s-au identificat cu creativitatea, expresivitatea și harul său. Într-o perioadă în care libertatea de exprimare era îngrădită, activitățile sale au fost ca o gură de oxigen pentru cei care, căutându-se pe sine, se regăseau și aflau răspunsuri la întrebări pe care nu îndrăzneau să le pună, în acele vremuri, decât lor înșiși.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/popriri-pe-pensii/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/adio-ambuteiaje-in-prahova/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-lovit-de-tren/

Pentru mai multe ştiri, vizitatţi site-ul republikanews.ro

comunicat de presa

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor