Sursă foto: Rețete și vedete

Profesorul de filosofie Alin Negomireanu are o experiență de 17 ani în învățământul preuniversitar, predând filosofie la nivel liceal și educație socială la nivel gimnazial.

Cu o vechime de 5 luni, încearcă să obțină o audiență cu ministrul Educației, Ligia Deca, însă până în prezent, fără succes. Printr-o scrisoare deschisă trimisă și redacției, Alin Negomireanu își exprimă din nou dorința de a se întâlni cu oficialul de rang înalt care conduce Ministerul Educației și aduce în atenție mai multe aspecte legate de neregulile și abuzurile comise de Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

În scrisoarea deschisă, profesorul Negomireanu detaliază cum Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prin intermediul inspectorilor care au semnat deciziile referitoare la cazul său, a încălcat metodologia de mobilitate și calendarul stabilit conform Ordinului de ministru nr. 6218/2022.

El menționează că s-a înscris în etapa de pretransfer, furnizând întreaga documentație legală necesară și respectând termenele din calendarul de mobilitate, care era prevăzut pentru perioada 22-27 februarie 2023. Scopul său era să solicite 6 ore de predare a disciplinei de Educație socială-Gândire critică la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, pentru care îndeplinea toate cerințele prevăzute de regulamentele specifice, inclusiv o inspecție la clasă.

Cu toate acestea, în ședința publică desfășurată la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, la data de 21 aprilie 2023, orele au fost alocate altui profesor, respectiv Cochina Carmen Violeta, sub pretextul că aceasta avea prioritate în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, deoarece se afla într-o situație de completare nesoluționată a normei didactice.

Profesorul Negomireanu a investigat situația verificând site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj și a constatat că, în data de 21 aprilie 2023, la rubrica „Resurse Umane”, profesoara Cochina Carmen Violeta nu a depus oficial dosarul pentru completarea normei didactice în etapa prevăzută în Calendarul mobilității cadrelor didactice 2022-2023.

În plus, s-a evidențiat că aceasta era profesor de Limba Franceză la Școala Gimnazială Nr. 2 din Motru, conform informațiilor furnizate de același inspectorat școlar. De asemenea, Cochina Carmen Violeta a fost înregistrată și ca profesor de Istorie la Școala din Novaci, potrivit datelor din Ministerul Educației. În 2020, specializările declarate ale acestei profesoare au inclus Limba și Literatura Română, Limba Franceză și Istorie, conform informațiilor disponibile pe site-ul Titularizare 2020.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar a acordat orele în cauză profesoarei, chiar dacă aceasta nu a depus cerere și dosar în termenul prevăzut de legislație pentru a participa la etapa de pretransfer. Alin Negomireanu a contestat această decizie, însă răspunsul primit de la Inspectoratul Școlar Gorj a fost că el nu are dreptate.

Este important de menționat că Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Gorj este condus de inspectorul școlar general Marcela Mrejeru, iar problema ridicată de profesorul Negomireanu privind depunerea dosarului și drepturile sale nu a fost soluționată adecvat de către cei responsabili.

Marcela Mrejeru a fost numită în funcția de inspector general școlar prima oară, în martie 2019, când a ocupat funcția până în ianuarie 2020. În același an a fost aleasă consilier municipal la Târgu Jiu pe listele PSD. Între 2020-2022, șefă a ISJ Gorj a fost numită Dana Constantinescu, membră PNL.

Aceasta și-a prezentat demisia în iulie anul trecut, când Marcela Mrejeru a fost repusă în funcție, prin ordinul ministrului de atunci, Sorin Cîmpeanu. Potrivit unei analize a publicației Dela0.ro din luna mai 2022, prin alianța PNL-PSD, sub ministrul Sorin Cîmpeanu, social-democrații au recâștigat în aproape jumătate de an aproape o treime din inspectorate.

Marcela Mrejeru este titular pe catedra de istorie de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. În Iulie anul acesta, Mrejeru prezenta public pe Facebook PSD Gorj cum mai mulți profesori din județ erau înrolați în PSD chiar de către ea, în calitate de inspectoare școlară generală. Profesorii erau prezentați partidului ca „oameni care până acum nu au mai făcut parte din niciun partid politic și vor să se implice activ pentru realizarea obiectivelor”.

Mrejeru a fost aleasă vicepreședinte al PSD Gorj în octombrie 2022. Conform Legii învățământului preunivesriatar, Deca-Iohannis, art 168, alin 9, a)„funcțiile de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar sunt incompatibile cu funcția de președinte sau vicepreședinte în structurile de conducere ale partidelor politice, la nivel local, județean/al municipiului București sau național”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *