Mii de cozonaci sunt produsi in aceasta perioada, in cofetariile din toata tara. Intr-un laborator din Ploiesti, spre exemplu, comenzile pentru delicioasele preparate au fost plasate cu mult timp in urma. Fata de anii anterior si pretul a crescut cu aproximativ 10%. Chiar si asa cererea este mare, asa ca acum stau la dospit atat cozonaci tradiționali, cu nuca si cacao, cat si cei cu maia. Produsul este o reteta traditionala a unui tanar cofetar, care a dus mai departe traditia mostenita in familie.

Asa incepe a doua parte a procesului de productie al cozonacilor, intr-un laborator din Ploiesti. Alexandru duce mai departe traditia familiei, si este cel care se ocupa de o reteta autentica de cozonaci, cei cu maia. 

Asa ca odata intors in tara tanarul a pus in aplicare reteta, care i-a fascinat la propriu pe clienti.

Iar dupa ce delicioasele preparate ajung in tavi, sunt gata pentru un nou proces inainte de coacere, cel de dospire. Dupa alte patru ore cozonacii sunt pusi in cuptoare si gata sa fie livrati. Asta si pentru ca sunt comenzi plasate inca de acum o luna.

Chiar daca pretul acestor produse a crescut cu cel mult 10%, fata de anii anteriori, avand in vedere scumpirea materiilor prime, clientii nu renunta la a cumpara preparatele in aceasta perioada.

Pretul unui cozonac traditional, cu nuca, cacaos si stafide, porneste de la 70 de lei. In cazul celui cu maia si cu diferite umpluturi poate ajunge pana la 100 de lei. Comenzi insemnate sunt si pentru torturi. Si aici au aparut noi tendinde, care sa faca produsul mai atractiv.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *