Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a participat ceremoniile militare și religioase organizate la nivelul garnizoanei Buzău cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor.  Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputaţilor, a fost și el prezent. În Dâmbovița, ceremoniile au fost în istorica Cetate voievodală munteană.

Manifestările au debutat la Cimitirul Eroilor cu lansarea volumelor Galeria „Eroii” – reper al  Centenarului Marii Uniri în orașul Buzău” și „Mpousaios – Buzău – 1650 ani de istorie”, urmată fiind de ceremonia de depuneri de coroane de flori la „Domul Central”. La activitate a participat ȘI Ion-Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputaţilor. Ulterior, au fost organizate ceremonii de depuneri de coroane de flori. Activitățile dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău s-au încheiat prin   aprinderea unei candele la fiecare cruce de erou din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

În Dâmbovița, cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului, hramul Catedralei din Târgoviște și, totodată, Ziua Eroilor, mulți credincioși au luat parte  a ceremoniile desfășurate în istorica Cetate voievodală munteană. Acestea au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon,  însoțit de un sobor de preoți.  A fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului, atât în Catedrală, cât și în Piața Tricolorului, spre care s-a mers în procesiune. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *