Foto: Consiliul Județean Prahova

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată astăzi printr-o ceremonie militară și o slujbă religioasă la Monumentul Eroilor din Cimitirul Militar ,,Bolovani” în Ploiești. Evenimentul a fost organizat în onoarea celor care și-au dedicat viața apărării țării și a adus împreună reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Primăriei Municipiului Ploiești, ai Prefecturii Prahova, militari, veterani de război și cadre militare în rezervă.

Anual, la 29 aprilie, se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În întreaga țară, în garnizoanele militare, au loc ceremonii și manifestări dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociațiilor de veterani de război și acțiuni de îngrijire a monumentelor și cimitirelor eroilor.

Titlul de ”veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie a anului 1902, când regele Carol I a promulgat Înaltul Decret în onoarea militarilor care au luptat în timpul Războiului de Independență (1877-1878). Acest titlu a fost acordat în conformitate cu Convenția Statelor Europene de la Geneva și a venit în sprijinul supraviețuitorilor, asigurându-le un trai decent și diferite înlesniri.

Astăzi, comemorăm cu respect și recunoștință sacrificiul și devotamentul eroilor care au luptat pentru libertatea și independența țării noastre și îi omagiem pe cei care continuă să-și dedice viața apărării națiunii. – au declarat reprezentanții Consiliului Județean Prahova pe pagina de Facebook.

“???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????? ????????̆????????????????, ????????̆ ????̂???????????????????? ???????? ???????????????????????????? ????̂???? ????????????̦???? ???????????????????? ????????????????, ???????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ????????????????????, ????????-???????? ????????????̆???????????? ???????? ????̂????????????????????????????̆ ???????????????????????????? ???????? ????̦????????????̆.????????????????????????????̦???? ???????????????????????????????? ???????? ????????̆????????????????, ???????????????????????????????? ????̦???? ????????̆???????????????? ???????? ????????̆????????????????, ????????̆ ????????????????̦???????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????? ????????̧???? ????????̆???????????? ???????????????????????? ????????????, ???????????????????????? ???????????????????????????? ????????????????̂????!???????? ???????????????? ????????????????????????????????????????????????????̆, ???????????????????????????????? ????̧???? ????̂???? ???????????????????????? ????????????????????????????????̦???????????? ???????? ???????????????? ???? ????????????????????????????????????, ????????̆ ???????????????????? ????????????????????????????????????????????̦???????? ????̦???? ????????̆ ???????????????? ????????̆????????̆????????????????, ????????????????????̦???????? ????????????????????????????????????????????̆ ????̦???? ????????????????̦????̆ ????????????????????̆ ????????????̆???????????????? ???????? ???????????? ????????????????????.???????? ????????????????̦???? ????????????!” este mesajul transmis de prefectul județului, domnul Virgiliu Daniel Nanu prin intermediul reprezentanților instituției, șeful serviciului juridic și consultantul cancelariei, cei care au participat la ceremonia organizată la Cimitirul Bolovani din Municipiul Ploiești de către Garnizoana Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *