Pe 7 decembrie, de la ora 18, în sala Europa a Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Cercul de donatori se reuneşte pentru a ajuta în alte trei cauze nobile. Cei care vor să doneze o pot face chiar în sala după prezentarea proiectului sau donând ulterior, dar dacă aceste cauze nu te-au convins nu eşti obligat să dai ceva. Mai jos aveţi cele trei proiecte de la această ediţie.

În România, singurătatea și lipsa de utilitate se numără printre cele mai importante provocări ale vârstnicilor. Una din două persoane vârstnice simte lipsa unui interlocutor și are dorința de a fi util celor din jur. În aceste condiții, ne dăm seama că pentru o bătrânețe demnă și cât mai frumoasă este nevoie de mai mult decât o pensie decentă. Vârstnicii au nevoie de prieteni, de companie și de un cadru în care sa se simtă umani.

Proiectul “Fularul de la Bunica” susținut de Asociatia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, își dorește să vină în sprijinul vârstnicilor din județul Prahova care se simt singuri sau inutili, prin organizarea de „șezători” de tricotat menite să valorifice talentul și experiența bătrânilor și să ofere oportunitatea de a interacționa cu alte generații. Demnitatea nu trebuie să cunoască vârstă, iar vârstnicii noștri merită o bătrânețe demnă, în relație cu celelate generații.

Proiectul „Luna și o familie nevoiașă” susținut în ultimii trei ani de Claudia Iordache continuă la acest final de an cu „Luna decembrie și o familie nevoiașă”.

Claudia Iordache: „Scopul proiectului este de a aduce o bucurie în sufletele îngerașilor care sunt în imposibilitatea de a avea un trai decent, oferindu-le un ajutor și câteva momente frumoase din partea unor  persoane pe care nu le cunosc dar care sunt dispuse să le ofere speranță, căci de cele mai multe ori, în situațiile lor, se pierde speranța că mai pot exista oameni binevoitori, că BINELE EXISTĂ. Aceste acțiuni nu le fac doar în perioada sărbătorilor ci în fiecare lună am întâlnit o persoană care mi a prezentat cazul unei familii defavorizate. Astfel putem promova binele pentru a deveni un obicei, într-o societate în care, din pacate, lucrurile rele iau amploare mai repede ca oricând. Am ales această familie după o discuție cu părintele din sat, care i-a descris așa” Sunt o familie unită , simplă , cu bun simț”, cu 4 suflete (cu vârste 4, 6 , 10 și 13 ani ) sunt fetițe educate care își poartă curajul prin zâmbetul pe care-l oferă oricărui trecător. Tatăl este singurul care muncește pentru familie. Împreună le putem oferi produse electrocasnice și lemne pentru foc. Impactul acțiunilor noastre se va resimți în viața lor pe termen lung. Efectele asupra familiei sunt evidente: 6 suflete vor avea în casa obiecte pe care orice om le are în anul 2016 într-o casa decentă, pentru a le face viața mai ușoară.

Proiectul YouthBank Ploiesti, denumit și Banca Tinerilor, este locul în care sunt dezvoltate comportamente ale liceenilor legate de: filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. Programul YouthBank este unul dintre cele mai bune programe de educație extra-curriculară din România. Oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Este structurat pe un an de activitate, se desfășoara în paralel cu anul școlar și este destinat unui număr de 20 de voluntari anual. Pe parcursul a 10 luni, voluntarii implicați sunt pregătiți pentru viață prin experiența unor situații de adult într-un mediu protejat de învățare și testare. Trec prin primul interviu de selecție din viață, învață management financiar, organizare de evenimente și tehnici de scriere și evaluare de proiecte, testează lucrul în echipă și atrag fonduri prin evenimente pe care le crează și le realizează împreună. Cu fondurile strânse susțin financiar proiecte ale altor liceeni ploieșteni, iar programul se încheie cu evaluarea proiectelor finanțate și auto-evaluarea fiecărui voluntar YouthBank.

Pentru ca programul să existe în fiecare an este nevoie de o susținere financiară de 200 lei pe lună pentru fiecare voluntar implicat în program, pentru o perioadă de 10 luni.  500 de lei sunt asigurați, de aceea 3500 de lei pot schimba viața pentru doi tineri liceeni.
Nu putem schimba tot sistemul de educație sau valorile societății peste noapte, dar putem începe cu fiecare tânăr în parte. Programul YouthBank învață tinerii să ia  inițiativă civică, să se implice cu responsabilitate, să caute soluții și să își dezvolte spiritul filantropic chiar în orașul în care au crescut.

Ca de obicei, participarea este gratuită iar donația nu este obligatorie, donezi numai dacă proiectele te-au convins. Nu ezita să îți inviți prietenii să participe alături de tine la aceste eveniment, este o întâlnire a prietenilor și a oamenilor cu aceleași valori.

Daca te-ai hotarat sa vii dar nu ai avut timp sa te inscrii aici, poti sa confirmi prezenta printr-un mail la isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro sau la telefon 0726-38.28.64.

Daca vrei sa sustii proiectele, dar nu ai cum sa ajungi, poti sa le faci o donatie in contul Fundatiei Comunitare Prahova RO61RNCB0205134889000001 cu rugamintea sa specifici numele proiectului.

Evenimentul de pe pagina de Facebook îl găsești aici
https://www.facebook.com/events/674607312702970/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *