logo
RNTV Live
tymbark

Cercetătorii din Buzău au finalizat după 20 de ani un proiect de dezvoltare a unui nou soi de roșii, promițător din punct de vedere al sănătății

R-18
Constantin Corina

Acest soi de roșii este considerat a fi mult mai sănătos în comparație cu variantele tradiționale.

Cercetătorii au dedicat 20 de ani dezvoltării acestui soi de roșii, iar rezultatele sunt promițătoare. Tomatele de culoare neagră din acest nou soi au un gust mult mai aromat în comparație cu cele clasice. Ele sunt bogate în antioxidanți și vitamine, contribuind la menținerea imunității organismului și putând ajuta la prevenirea cancerului conform cercetătorilor.

Bianca Mușat, cercetător, a explicat că pentru a obține un soi trebuie să fie distinct, stabil genetic și uniform. Aceste tomate pot fi folosite în salate, consumate proaspete sau chiar utilizate în procesul de industrializare.

Soiurile noi dezvoltate la Buzău vor fi adăugate în rezerva genetică a României, alături de peste alte 3.000 de tipuri de tomate. Totuși, doar o parte dintre acestea au ajuns la stadiul final și urmează să primească brevetul pentru a putea fi consumate și propagate de orice producător.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor