logo
RNTV Live

Cercetătorii chinezi au dezvoltat un nou tip de electrod nervos pentru recuperarea celor care au suferit un accident vascular

accidentul-vascular-cerebral-avc-ce-este-si-cum-il-recunoastem-testul-care-isi-poate-salva-viata_size2
Tudor Teodora

Recent, cercetătorii chinezi au creat un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel, cu scopul de a îmbunătăți recuperarea șoarecilor după accidente vasculare cerebrale (AVC). Această inovație deschide noi perspective în tratamentele bazate pe tehnologia interfeței creier-computer, conform informațiilor furnizate de Xinhua și citate de Agerpres.ro.

AVC-ul reprezintă una dintre principalele cauze ale hemiplegiei și a handicapului motor. Oamenii de știință anticipă ca tehnologia emergentă a interfeței creier-computer să poată regla comportamentul de ardere a neuronilor, funcția sinaptică și circuitul nervos al creierului, facilitând, în același timp, recuperarea neuronilor și a circuitelor nervoase afectate.

Echipa de cercetare, coordonată de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun al Academiei Chineze de Științe, a creat un electrod nervos implantabil inovator din hidrogel, capabil să colecteze informații cerebrale în locație și să regleze nervii cerebrali la nivelul celulelor individuale. Cercetătorii asiatici au monitorizat informațiile nervoase din creier timp de opt săptămâni consecutive, utilizând tehnologia de reglare fotogenetică a nervilor pentru a influența atât circuitele neuronale din creier, cât și răspunsurile membrelor.

Reglarea neuronilor afectați în zonele cerebrale ale șoarecilor afectați de AVC poate eficient reduce zona de infarct a țesutului cerebral și stimula recuperarea funcțiilor motorii. Această tehnologie avansează în domeniile proiectării electrozilor pentru detectarea nervilor, monitorizării semnalelor nervoase, reglării nervilor și tratamentului AVC-urilor, având, de asemenea, potențial aplicativ în obținerea de informații despre nervii cerebrali și tratamentul disfuncțiilor cerebrale, conform declarațiilor profesorului Zhang Qiang.

Studiul a fost publicat în revista științifică Advances Materials.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor