logo
RNTV Live

Cercetările continuă la Slănic! Ce spun autoritățile după ce o bucată din șosea s-a surpat brusc/VIDEO

8bffa6ee-f952-42ad-a67b-648a59b9ebd4
Dudau Andreea Valentina

Joi dimineața, o porțiune din strada 23 August din oraș s-a surpat! Acest incident a avut loc chiar în fața sediului Poliției. Cel mai probabil, cauza acestui eveniment este legată de zăcământul de sare de sub oraș!

Locuitorii sunt îngrijorați de extinderea surpării, cu unii dintre ei sugerând că apele din Baia Baciului și Baia Roșie au pătruns efectiv în sol!

Autoritățile au fost primele declarații în acest caz!

„ Deocamdată avem o zonă destul de determinată, o surpare, la prima vedere nu pare o alunecare…ESTE O SITUAȚIE DE URGENȚĂ! Am respectat pașii procedurali, autoritatea locală a convocat Comitetul local pentru situații de urgență pentru constatarea situației. Până nu se face o expertiză clară, nu ne putem pronunța! În momentul de față s-a decis evacuarea din primele două blocuri afectate să părăsească zona până la momentul în care vom avea un răspuns clar din partea specialiștilor. În urma discuției pe care am purtat-o cu cei de la Salina Slănic, exploatarea minieră are loc ceva mai departe de locul surpării. Este datoria noastră să nu excludem nicio variant, dar lăsăm specialiștii să stabilească! Șoseaua s-a lăsat undeva la 2 m în urma surpării!” a declarant prefectul județului, Emil Drăgănescu.

La fața locului sunt prezenți lucrători de la Inspectoratul de Stat în Construcții și experții de la Departament pentru Situații de Urgență care desfășoară cercetări la fața locului pentru a verifica zona și a stabili cauzele surpării.

Nereguli au apărut și la blocuri în urma surpării: scările blocurilor au crăpat, tavanul unui apartament a fost afectat, pereții locuințelor au crăpat și ele, pomii sunt și ei în pericol.

„ Ne-am întălnit, am discutat, voi convoca comitetul local pentru situații de urgență! Am vorbit cu proprietarii de la bloc…pentru o zi-două să plece, noi vom căuta să le asigurăm un spațiu unde să plece. În rest, așteptăm specialiștii de la București, să ne spună ce se întâmplă.”

Întrebat c ear putea cauza această surpare, primarul orașului Slănic a declarat ca momentan nimeni nu știe ce se întâmplă, doar specialiștii pot da un verdict! Despre Salină, el a declarat că este exclus deoarece nu au loc exploatări miniere în zonă.

Conform declaraților primarului, în alte zonele ale orașului au mai fost probleme de-a lungul anilor, dar niciodată în acest loc unde a avut loc surparea în această dimineață.

Reamintim faptul că în jurul orei 10: 30, dispeceratul ISU PRAHOVA a fost informat cu privire la faptul că în localitatea Slănic s-a produs o tasare, fiind provocat un crater de aproximativ 2m, cu posibila afectare la mai multe locuințe. Momentan, două imobile au fost evacuate, dar și sediul poliției.

Până acum, vorbim de 20 de persoane care au fost evacuate.

Revenim cu detalii!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor