logo
RNTV Live

Centura București se va extinde pe 4 benzi! În ce stadiu se află lucrările?

425749534_912028793642311_5957551806697018453_n
Constantin Corina

Secretarul de stat, Irinel Ionel Scriosteanu a verificat terenul de lucru al Lotului 1 al proiectului de extindere la 4 benzi a Centurii București, între Autostrada București-Pitești (A1) și Pasajul Domnești. Acesta a anunțat ulterior pe pagina sa de facebook în ce stadiu stau lucrările

  • A fost finalizată așternerea stratului de uzură din beton rutier în zona parcării de lungă durată de la km 54+765, care este primul parc de lungă durată de pe Centura Capitalei, destinată inclusiv autocamioanelor.
  • Se așterne stratul de mixtură asfaltică de legătură BAD 22,4 pe ultima zonă rămasă de pe sensul de mers Domnești – A1 (Calea 1), iar urmează așternerea ultimului strat de uzură.
  • Începând de săptămâna viitoare, se va devia circulația traficului rutier de pe sensul de mers A1 – Domnești (Calea 2) pe Calea 1, pentru a se putea așterne stratul de mixtură asfaltică pe trotuarul sensul de mers A1 – Domnești.
  • Continuă realizarea sistemului de iluminat public pe tot amplasamentul lucrării, inclusiv zona parcării.
  • Continuă montarea parapetului direcțional.
  • Continuă lucrările la realizarea grupurilor sanitare.

Această lucrare va fi finalizată și deschisă traficului până în prima parte a lunii aprilie. În ceea ce privește Lotul 2 pe acest segment al Centurii, între Domnești și DN5, se află în curs de obținere ultimul aviz necesar pentru autorizarea lucrărilor, iar în luna martie, antreprenorul va începe organizarea șantierului și lucrările pe teren.

Amplasamentul lucrărilor pentru Lotul 1 se găsește în partea de sud a Centurii Capitalei, între A1 (km 55+520) și km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765, în teritoriul următoarelor unități administrative: Municipiul București, comuna Domnești și comuna Chiajna din județul Ilfov.

Foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor