Adultii din Dambovita care au suferit accidente vasculare sau au problem neoromotorii se vor putea adresa unui centru de recuperare medicala care va fi construit cu fonduri europene. Aici se va oferi consulanta, se va ăune diagnostic si se vor putea face procedure de fizioterapie, kinetoterapie sau reeducar motorie.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a anunțat că recent ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a semnat  contractele de finanțare a 5 cereri depuse de Consiliul Județean Dâmbovița prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Prin construirea și dotarea centrului de recuperare, care face obiectul proiectului „Înființarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu IRIS”, se vor asigura accesul la tratamente moderne. Întregul proiect va fi finanțat prin PNRR și are o valoare de aproape 4.900.000 de lei.

Tot cu finanțare europeană, de aproximativ 1.500.000 de lei, vor fi dotate cu aparatură și echipamente Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu, Centrul de Zi Anca, cel de la Picioasa și cel pentru persoane adulte cu dizabilități. Având în vedere că mulți beneficiari ai serviciilor DGASPC Dâmboviţa nu se pot deplasa către aceste centre, vor fi achiziționate și autoturisme.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *