Vidra este un mamifer semiacvatic care poate fi întâlnit în România, mai ales în Delta Dunării. Află cele mai importante lucruri despre acest animal!

Exista 13 specii diferite de vidre in intreaga lume fiind şi dovezi cum ca vidrele sunt pe pamant de mai bine de 5 milioane de ani.

Vidra este inrudita cu bursucul, dihorul si nurca. Nu este deloc inrudita cu castorul, dar de cele mai multe ori este confundata cu acesta fiind o ruda mai indepartata a sconcs-ului

Ea este capabila sa creeze si sa foloseasca diverse scule la fel ca si castorii si maimutele iar durata ei medie de viata este de 10 ani.

Acestea sunt creaturi marine ce trăiesc pe litorale stâncoase și în apropierea zonelor de apă, fiind cunoscute pentru abilitățile lor excelente de înot. Pe uscat, aceste animale pot atinge o viteză de până la 29 km/h.

Unele vizuine ale vidrelor sunt compuse din mai multe camere și sunt adesea situate la distanțe de cel mult 500 de metri de malul apei.

Pentru a-și marca teritoriul, vidrele folosesc glandele anale, iar masculii au tendința de a avea teritorii mult mai extinse decât femelele.

Vidrele își procură hrana din mediul acvatic, alimentându-se cu pești, broaște, crustacee și alte nevertebrate acvatice.

Cantitatea de hrană consumată zilnic de o vidră poate varia între 15 și 25% din greutatea corpului. Majoritatea vidrelor vânează activ pentru hrană între 3 și 5 ore pe zi.

Vidrelor le place să se joace alegând pentru asta pietre sau cochili de scoici.

Ba chiar, vidra poate face mișcări ce seamănă cu adevărate jonglerii, aruncând pietrele cu pieptul sau cu burta. Specialiștii consideră că acesta este un fel de antremanet pentru vidre.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *