Românii și locuitorii altor țări vecine au avut ocazia de a admira, în zilele recente, un eveniment rar în această regiune, și anume, aurora boreală.

Aurora boreală este un fenomen optic caracterizat prin strălucirea intensă a cerului nocturn. De obicei, acest fenomen este asociat cu zonele polare, așa că a fost cu atât mai spectaculos să putem observa aurora boreală din România, precum și din țări vecine, cum ar fi Ungaria, Ucraina și Bulgaria.

Este o raritate să avem ocazia să observăm un astfel de fenomen în aceste țări. De asemenea, este demn de menționat că fenomenul în sine este adesea considerat semnificativ, mai ales în cazul nostru, când am avut parte de o „auroră roșiatică” sau „sângerie”. Există legende care susțin că un astfel de fenomen prezice evenimente importante din istorie, precum moartea lui Iulius Cezar sau Războiul Civil American.

În principiu, există posibilitatea ca doritorii să mai vadă efectele aurorei boreale în regiuni mai apropiate de zonele polare.

Există mai multe țări din care se pot vedea, mai des sau mai rar, efectele fenomenului cunoscut sub numele de aurora boreală. Cu toate acestea, cea mai mare probabilitate de a vedea aurore boreale o au cei care trăiesc sau călătoresc în țări precum Finlanda, Norvegia, Islanda, Suedia sau Canada.

În aceste țări există zone în care puteți vedea aurore boreale în special în perioada septembrie – aprilie, deoarece această perioadă înseamnă nopți lungi sau chiar nesfârșite.

În ceea ce privește costul unei vacanțe pentru cei care doresc să admire aurora boreală, există câteva zone extrem de populare pentru turiști, cum ar fi Laponia în Finlanda, Parcul Național Abisko în Suedia sau Tromsø și Insulele Lofoten din Norvegia.

Agențiile de turism oferă pachete diferite, în funcție de locație și perioadă. De exemplu, un circuit care include vânătoarea de aurore boreale în Laponia (Finlanda) poate costa între 1.300 și 1.900 de euro per persoană, cu cinci nopți de cazare și un program obositor, dar spectaculos.

Un circuit similar în Norvegia poate ajunge până la 1.600 de euro pentru doar trei nopți de cazare, în timp ce un circuit asemănător în Islanda poate costa cam 1.600 de euro, cu patru nopți de cazare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *