logo
RNTV Live

Cel mai tânăr membru din echipa Salvamont Gorj are doar 19 ani

salvamont-9
Constantin Corina

Un alt salvator s-a alăturat echipei Salvamont Gorj, având doar 19 ani. Astfel, Serviciul Județean al Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj își extinde echipa

Un alt salvator a promovat recent testele și va fi angajat la Serviciul Județean al Salvamont Gorj. Acesta a activat ca voluntar timp de doi ani și s-a implicat în programul de pregătire alături de colegii săi salvatori montani profesioniști. După succesul în promovarea tuturor testelor, a obținut și ultimul atestat necesar pentru a participa la misiuni de salvare și recuperare în mediul montan și nu numai.

Șeful Serviciului Județean Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat că activitatea de pregătire va continua, având în vedere necesitatea ca personalul Salvamont Gorj să fie specializat pentru intervenții în medii variate, inclusiv apă, peșteri, munte, zone urbane, inundații și căutări cu drone, precum și acordarea primului ajutor.

În plus, se desfășoară și cursuri de specializare pentru angajații Salvamont Gorj. Recent, patru salvatori montani din Gorj au urmat un curs de pregătire medicală la Centrul de Specializare din Argeș, care îi va abilita să acorde primul ajutor și să aplice manevre medicale autorizate.

Conform conducerii Salvamont Gorj, 90% din angajații lor vor avea pregătirea necesară pentru a interveni în misiuni de salvare. Doar doi angajați au sarcini administrative de birou, restul fiind salvatori montani atestați. Salvamont Gorj dispune de unsprezece baze și posturi de intervenție, cu baze centrale la Târgu Jiu și Rânca, și posturi în mai multe comune din județ.

Baza centrală Salvamont Gorj este dotată cu facilități adecvate pentru activitățile de pregătire și intervenție, inclusiv birouri, săli de ședințe și pregătire teoretică, depozite de echipamente, garaje, spații pentru întreținerea echipamentului, și este echipată cu mijloacele necesare pentru intervenție și transport, inclusiv ambulanțe speciale și ATV-uri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor