logo
RNTV Live

Cel mai în vârstă bărbat din lume a încetat din viață

YXNoPWRhY2FlZWNkMDBkZDYwYmE5NDI2NGRkNDJiYjM2MjVi.thumb
Dudau Andreea Valentina

La vârsta de 114 ani, cel mai în vârstă bărbat din lume a încetat din viață!

Juan Vicente Perez Mora, din Venezuela, care a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume în 2022, conform Guinness World Records, a încetat din viață marți la vârsta de 114 ani, au anunțat familia sa și autoritățile din țara sa natală, relatează AFP.

„Juan Vicente Perez Mora a plecat dintre noi la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a adus Venezuelei recordul de longevitate recunoscut de Guinness World Records”, a scris președintele țării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X.

La data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, în vârstă de 112 ani și 253 de zile, a fost oficial recunoscut drept cel mai în vârstă bărbat din lume, conform site-ului Guinness World Records.

Tată a 11 copii, el avea în 2022 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți. Juan Vicente Perez Mora, care a fost agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul țării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.

„La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl și frații săi în agricultură, ajutând la recoltarea trestiei-de-zahăr și a cafelei”, au precizat reprezentanții Guinness World Records după acordarea distincției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor