De maine, fumătorii din România vor resimți o nouă lovitură financiară, odată cu majorarea prețurilor la țigări. Țigările Japan Tobacco International (JTI) vor fi printre primele afectate, cu o creștere semnificativă a costului pe pachet.

Potrivit noilor prețuri, țigările Sobranie vor atinge suma de 28 de lei pe pachet, în timp ce Winston va costa 25,50 lei, iar Camel se va situa între 22 și 22,50 lei. Varianta mai accesibilă, Winchester, va ajunge la 24 de lei pe pachet, în timp ce Benson and Hedges vor costa 25 de lei.

Această creștere substanțială a prețurilor este legată de măsurile fiscale adoptate, care includ și majorarea accizelor la produsele din tutun. În prezent, peste jumătate din prețul mediu al țigărilor reprezintă acciza, iar această creștere vine ca o consecință directă a acestor modificări fiscale.

Nu este prima dată când fumătorii români se confruntă cu majorări ale prețurilor la țigări. Anul trecut, acestea s-au scumpit cu 1,5 lei, iar tendința de creștere a prețurilor pare să continue, punand o presiune suplimentară asupra buzunarelor celor care aleg acest viciu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *