Sursa foto: BBC

Bătăile clopotului Big Ben s-au oprit, după ce mecanismul ceasului a fost oprit temporar, conform The Guardian.

Cadranele ceasului Big Ben de pe cele patru laturi ale turnului din Palatul Westminster au rămas nemișcate la ora 12:55, ceea ce a determinat ceasul să nu anunțe ora 13:00.

După jumătate de oră, acele au fost înaintate, dar ceasul a continuat să funcționeze cu o întârziere de aproximativ cinci minute, conform relatărilor martorilor. La ora 13:47, acele au fost din nou mutate înainte pentru a indica ora corectă.

„Suntem conștienți de faptul că ceasul din Turnul Elisabeth a afișat temporar ora incorectă miercuri după-amiază”, a comunicat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

„Mecanicii ceasului au lucrat rapid pentru a remedia problema, iar acesta funcționează acum normal”.

Clopotele Big Ben, cu o greutate de 13 tone, au fost în mare parte „tăcute” în ultimii 5 ani, în timpul procesului extins de restaurare a Turnului Elizabeth.

Acestea și-au reluat serviciul regulat în noiembrie 2022. Începând din 2017, clopotele au fost dezactivate pentru a proteja auzul muncitorilor care lucrau la turn.

Decizia de dezactivare a atras critici din partea unor parlamentari de rang înalt și a fostului prim-ministru Theresa May.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *