Băile Boboci, situate în comuna Jugureni, Prahova, reprezintă cea mai veche stațiune balneară din România, având origini ce datează din perioada în care exista Țara Românească. Aceste băi au fost donate orașului Mizil de către boierul Crăciunescu, prin testament, și au început să funcționeze ca stațiune balneară în 1825, devenind rapid un loc de refugiu pentru localnici care foloseau apa sulfuroasă în scopuri terapeutice.

Astăzi, accesibilitatea către Băile Boboci este problematică. Situată la aproximativ 12 km de Mizil, stațiunea este greu de atins datorită drumurilor deteriorate și a reliefului accidentat.

Cunoscută pentru apele sale cloro-sodice și sulfuroase, stațiunea a fost populară în trecut, fiind vizitată chiar de domnitorul Grigore D. Ghica în 1822. De-a lungul anilor, însă, Băile Boboci au suferit din cauza instabilității proprietății și a lipsei de investiții și astăzi este doar o ruină.

Băile Boboci, odată o destinație căutată pentru tratamentele balneare, se află acum într-o stare de degradare, iar revitalizarea acestei stațiuni este aprope imposibilă.

sursă video Tik-Tok