logo
RNTV Live

Cea mai tânără mama din istorie!

lina-medina-a-devenit-mama-la-varsta-gradinitei-
Dudau Andreea Valentina

Cine este cea mai tânără mama din istorie?

Lina Medina este femeia care a născut la doar cinci ani! Ea este cea mai tânără mama din toate timpurile.

În anul 1939, Lina – o fetiță din Peru în vârstă de 5 ani a devenit mama unui băiețel, Gerardo.

În primăvara anului 1939, părinții ei au observat că abdomenul fetiței era mărit. Speriați că ar putea fi vorba despre o tumoră, aceștia au dus-o la un medic din Lima pentru un consult.

În cele din urmă, a fost dusă la Pisco, cel mai apropiat oraș, aflat la peste 70 km distanță, unde medicul Gerardo Lozada a crezut inițial că este vorba de o tumoare. După o examinare atentă, ajunge la concluzia șocantă că fata avea o sarcină de 7 luni. Pe 14 mai 1939, Lina a dat naștere prin cezariană unui băiat sănătos.

La vârsta de cinci ani, șapte luni și 21 de zile, ea a devenit cea mai tânără mamă din lume. Cazul ei a atras atenția la nivel internațional. Părinții ei nu își doreau să se întâmple acest lucru.

Lina Medina nu a spus niciodată cine este tatăl copilului!

Lina Medina făcea parte dintr-o familie numeroasă, ea având opt frați. Se crede că fata avea o afecțiune genetică rară, numită pubertate precoce.

Gerardo Medina, fiul Linei, a murit la vârsta de 40 de ani, în 1979, fiind bolnav. Acesta a crezut mult timp că este fratele Linei Melinda și abia la 10 ani a descoperit adevărul.

La începutul anilor ’70, Lina s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Raul Jurado, cel care a fost tatăl celui de-al doilea copil al femeii. În 2002, Lina și soțul ei încă erau împreună și locuiau într-un cartier sărac din Lima.

Autoritățile au promis ajutoare pentru tânăra mamă, dar în realitate ea a fost complet ignorată. Mai mult, în anii 1980 casa acesteia este demolată pentru a se construi o autostradă fără a se acorda despăgubiri sau plăți compensatorii.

Sursă: PRO TV/Wikipedia

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor