În cadrul proiectului RIVUS Cluj-Napoca, Cărturești lansează un concept inedit de lifestyle, în premieră națională, ce va reuni o selecție vastă de cărți și articole de papetărie, o cafenea, spații de joacă, ateliere creative și educaționale, expoziții de artă și evenimente dedicate promovării artiștilor români!

RIVUS este cel mai amplu proiect de reconversie industrială și regenerare urbană din România, realizat pe fosta platformă Carbochim, relocată și retehnologizată, cu o investiție de peste 550 de milioane de euro asigurată de companiile IULIUS și Atterbury Europe.

Cărturești va deveni un punct central al acestui proiect, prin inaugurarea celei mai mari librării din țară, cu o suprafață de 2.500 mp, desfășurată pe două niveluri.

Noul spațiu va oferi, pe lângă o ofertă bogată de carte în română, maghiară și engleză, game extinse de produse home decor, jucării și cadouri, dar și zone dedicate pasiunilor și hobby-urilor, spații pentru evenimente și inițiative culturale.

„Suntem onorați să fim parte din proiectul RIVUS și să ducem mai departe misiunea Cărturești de a construi comunități în jurul cărții și experiențelor creative. Vom aduce la Cluj un spațiu complex, viu, în care lectura, educația, joaca și socializarea se întâlnesc într-un format unic”, a declarat Adrian Păun, Head of Marketing Cărturești.

Proiectul RIVUS va include, pe lângă librărie, cea mai mare suprafață de retail din România – 142.000 mp, peste 400 de magazine, restaurante, spații verzi de peste 5,2 hectare, un parc accesibil pentru prima dată către râul Someș, un centru de arte performative, două clădiri industriale reconvertite, spații office premium, un cinema multiplex cu tehnologii de ultimă generație, grădină japoneză pe acoperiș, fațade verzi, pasarele pietonale, piste de bicicletă și mii de locuri de parcare.

Conceput de renumitul birou de arhitectură olandez UNStudio, RIVUS își propune să transforme o zonă industrială nevalorificată de 14 hectare într-un pol urban multifuncțional, ancorat în dorințele comunității clujene. Actualmente, proiectul se află în faza de obținere a autorizației de construire, după aprobarea PUZ-ului în august 2024.