logo
RNTV Live

Cea mai aglomerată magistrală din București se va afla în lucrări timp de 4 ani

Imagine-WhatsApp-2024-03-23-la-07.23.51_4e0d539e
Constantin Corina

Modernizarea Magistralei 2 de metrou “Berceni-Pipera” din București a primit aprobarea Guvernului.

Potrivit declarațiilor lui Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, proiectul va implica o investiție de aproape un miliard de lei și se estimează că va dura 48 de luni.

“O măsură importantă pentru bucureşteni, acum, este aprobarea modernizării şi îmbunătăţirii serviciilor de transport călători cu metroul pe cea mai aglomerată magistrală a reţelei Metrorex, şi anume Magistrala 2 Berceni-Pipera”, a declarat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta a mai anunțat că “Lucrările vizează îmbunătăţirea a 18,68 km de linii de metrou şi modernizarea instalaţiilor sanitare şi a instalaţiilor electrice aferente. Investiţia se ridică la aproape un miliard de lei, iar durata lucrărilor este de 48 de luni”.

Pentru cei care folosesc Magistrala 2 în mod frecvent, este de așteptat că reabilitarea căii de rulare va fi realizată în timpul nopții, menținând circulația trenurilor pe timpul zilei, de luni până vineri.

Cu toate acestea, în weekenduri, este posibil să existe restricții mai importante, inclusiv închiderea totală a unei linii și restricționarea circulației trenurilor pe un singur fir. Vom urmări cu atenție modul în care se va desfășura acest proiect, care este planificat să dureze 48 de luni de la începerea lucrărilor.

Finanţarea se asigură, de asemenea, din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027 în proporţie de 85%, şi din fonduri de la bugetul de stat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor