Sursă foto: Digi24

Marți de dimineață, Ministerul Educației a publicat rezultatele de la examenul de Titularizare 2023. Concursul a arătat cât de pregătiți sunt profesorii români, doar 48% având un punctaj mai mare de 7.

VEZI AICI DETALII DESPRE REZULTATELE LA EXAMENUL DE TITULARIZARE 2023.

Ce urmează acum pentru cadrele didactice?

Contestațiile pentru examenul de titularizare pot fi depuse la sediile Inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar. Termenul limită pentru depunerea contestațiilor este marți până la ora 21:00 și miercuri până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 26 iulie.

  • Rata de participare la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar a fost de 83,17%. De asemenea, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației.

Pentru a obține statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la proba scrisă.

Repartizarea candidaților pe posturile vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele școlare în zilele de 27 și 28 iulie. Această repartizare se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obținute de candidați.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *