logo
RNTV Live

Ce sunt programele CERN? Dacă esti pastionat/ă de știință sunt ideale pentru tine

cern-studenti-elevi-unibuc
Constantin Corina

Universitatea din București, prin Facultatea de Fizică, împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) și grupul „Education, Communication and Outreach” CERN, vă aduc la cunoștință că organizează competiția pentru două programe care vor avea loc la CERN (Geneva, Elveția) în luna iunie 2024.

Programul „CERN Romanian Teacher Programme (RTP)” este conceput pentru profesorii de fizică din învățământul preuniversitar liceal și va avea loc în perioada 9-14 iunie 2024.

Participanții vor avea oportunitatea să se implice în sesiuni și ateliere axate pe subiecte de cercetare specifice CERN-ului, inclusiv contribuția României, precum și să învețe noțiuni introductive despre fizica particulelor elementare și să descopere activități pe care le pot integra în procesul de predare.

Elevii vor fi însoțiți de cadre didactice din România pe durata întregii călătorii și a programului la CERN, plecând din București.

Sesiunile de prezentare, vizitele și atelierele vor fi susținute de cercetători români și străini și cadre didactice universitare care colaborează sau își desfășoară activitatea la CERN. Evenimentul va avea loc în principal în limba română, exceptând sesiunile susținute de invitații străini. Programul își propune ca toate cadrele didactice participante să devină și ambasadori care să transmită subiectele abordate generațiilor viitoare de fizicieni, ingineri, specialiști IT.

Coordonatorul național al celor două programe este lect. univ. dr. Roxana Zus, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universității din București și reprezentant desemnat al României în „CERN Teacher and Student Forum”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor