logo
RNTV Live

Ce spune Victor Ponta despre „planul” lui Iohannis: „Nu stă el în România, că suntem prea proști noi pentru el”

victor-ponta-adoptie-copil-710595
Andrei-Vlăduț Gușter

Duminică seara, în cadrul unei emisiuni TV, Victor Ponta și-a exprimat opinia despre planul lui Klaus Iohannis. Acesta spune că președintele plănuiește să plece pe o funcție internațională imediat ce își termină mandatul. În discuție a fost vorba și despre moștenirea imensă pe care a lăsat-o Guvernului Ciolacu.

Fostul prim-ministru susține că guvernele din ultimii nouă ani au dus la un deficit bugetar uriaș, care va apăsa acum pe umerii noului Guvern, condus de Marcel Ciolacu.

Victor Ponta: „Eu am prezentat niște date oficiale, care au fost publicate de către Guvernul României, de fapt, de către Institutul Național de Statistică, cred că imediat după instalarea guvernului Ciolacu, și anume faptul că anul acesta e mai rău decât anul trecut în ceea ce privește banii. Deja deficitul, adică cât a cheltuit Guvernul, față de cât a încasat, e mult mai mare decât în anul trecut și decât acum doi ani.

Sunt vreo 7 miliarde de euro deja, deci practic până la sfârșitul anului o să fie vreo 20 de miliarde de euro. Ăia-s bani pe care n-o să-i aibă anul viitor guvernul Ciolacu, eu sper să rămână tot guvernul Ciolacu, că am schimbat nouă guverne în nouă ani, dar practic, ăștia nu sunt bani pe care poate să-i pună la Sănătate, la Educație, la Cultură, la Agricultură, la toate celelalte.

E o situație mult mai rea, gaura e foarte mare. Președintele mi s-a părut că s-a spălat pe mâini cumva, acuma zice ‘Băi, nu știu, acum e treaba lu Ciolacu, să nu se atingă de vreun salariu, să nu spună că nu sunt bani’. Chiar nu sunt bani, chiar nu merge economia, cumva domnul Iohannis s-a spălat pe mâini de situația economică din ultimii ani.

Sper să îl lase pe Ciolacu în noua echipă să ia niște măsuri care sunt absolut necesare, și anume: sprijină producătorii români, redu evaziunea fiscală, redu birocrația, adu mai mulți bani la buget. Altfel, nu o să ai bani. Intențiile sunt foarte bune, eu cred că orice nou guvern care vine, nu contează care, vine cu intenții bune, dar dacă n-ai bani rămâi cu intențiile și începi să dai din colț în colț. E foarte complicată situația, e vară acum, lumea merge în vacanțe, e mai liniște, dar în toamnă ce faci cu banii?”

Vezi AICI întregul interviu al fostului prim-ministru.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor