Sursă foto: TVR MOLDOVA

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării al Republicii Moldova (MAEIE) a transmis că declaraţiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia o apropiere a Chişinăului de NATO ar însemna pierderea suvernităţii de către Republica Moldova sunt „false și calomnioase”.

MAEIE subliniază că tocmai Rusia este cea care nu respectă Constituţia Republicii Moldova şi menţine ilegal trupe militare pe teritoriul acesteia în Transnistria.

Reprezentanții MAEIE: „Relaţiile Republicii Moldova cu diverse organizaţii internaţionale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană şi independentă a republicii noastre. Referitor la parteneriatul Republica Moldova-NATO, acesta are deja o istorie de 30 de ani, fiind orientat spre dezvoltarea capacităţilor de contracarare a noilor provocări complexe şi asigurarea securităţii cetăţenilor şi a statului nostru.

Menţionăm că neutralitatea Republicii Moldova nu înseamnă autoizolare. Autorităţile dezvoltă parteneriate cu acele organizaţii şi state care susţin şi contribuie la menţinerea păcii şi securităţii în republica noastră.

În aceeaşi ordine de idei, sugerăm reprezentantei oficiale a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei să citească integral articolul 11 din Constituţia ţării noastre, inclusiv alineatul (2) care precizează că Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său, ori anume Federaţia Rusă încalcă în mod direct acest articol.

Să sperăm că clasa politică moldoveană este conştientă totuşi de faptul că apropierea (Republicii Moldova) de NATO nu numai că nu aduce un plus de securitate, ci dimpotrivă duce la o pierdere totală a suveranităţii.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *