ISU PRAHOVA a transmis un mesaj pe o rețea de socializare despre incendiile de vegetație uscată, culturi agricole și miriște.

ISU PRAHOVA: „În perioada 01-20 iulie 2023, pompierii militari prahoveni au asigurat intervenția eficientă pentru stingerea a peste 25 de incendii de vegetație uscată, culturi agricole și miriște. Având în vedere că până în acest moment, luna iulie a fost caracterizată prin fenomene de caniculă, fiind înregistrate temperaturi extrem de crescute, ceea ce favorizează producerea incendiilor de vegetație uscată, amintim cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale pentru a preveni acest risc.”

ISU PRAHOVA recomandă următoarele:

  • NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă.
  • NU utilizați focul deschis pe timp de vânt.
  • NU aruncați la întâmplare resturile de țigări.
  • Informați-vă și respectați măsurile autorităților pe linia prevenirii incendiilor.
  • Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
  • În cazul unui incendiu, NU vă deplasați prin perdeaua de fum generată. Fumul poate fi toxic și reduce vizibilitatea, punându-vă în pericol. Încercați să vă păstrați calmul și evacuați zona în siguranță.

ISU PRAHOVA: „De asemenea, reamintim cetățenilor că arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este strict interzisă si se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 7.500 și 15.000 lei. În interesul siguranței comunității noastre, fiți prudenți și țineți cont de recomadările noastre!”

Sursă: ISU PRAHOVA/FACEBOOK

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *