locuri de muncăTineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009. ADRIAN COJOCARU / MEDIAFAX FOTO

Criza forței de muncă din multe domenii a determinat angajatorii să apeleze la minori pentru completarea echipelor în perioada estivală. Tot mai mulți tineri își doresc să lucreze în vacanța de vară pentru a câștiga bani de buzunar. Conform datelor ITM Prahova, numărul minorilor angajați a crescut semnificativ: de la 121 de contracte în 2022 la 428 în 2023, iar în 2024, până pe 24 iulie, au fost încheiate deja 541 de contracte. Domeniile preferate de adolescenți sunt hotelurile și restaurantele, unde numărul contractelor a crescut de la 35 în 2022 la 154 în 2024. Alți tineri lucrează în industria prelucrătoare, construcții, reparații auto și servicii administrative.

ITM Prahova atrage atenția că minorii pot lucra doar cu respectarea condițiilor legale: 6 ore pe zi, 30 de ore pe săptămână, fără muncă suplimentară sau de noapte. Salarizarea trebuie să fie cel puțin la nivelul salariului minim pe economie. Nerespectarea acestor condiții constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews