Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) lansează o inițiativă decisivă: „DNA trebuie să revină la investigarea cazurilor de corupție de înalt nivel. Este momentul pentru un DNA 2.0!

Marius Voineag, procurorul-șef al DNA, a subliniat într-un interviu acordat Pro TV că instituția pe care o conduce s-a îndepărtat ușor de la scopul inițial pentru care a fost creată, respectiv combaterea corupției la nivel înalt. „Este imperativ să ne reorientăm către o componentă esențială a activității noastre, și anume investigarea cazurilor de mare corupție”, a conchis Voineag.

„În primul rând, DNA s-a deviat ușor de la scopul inițial pentru care a fost înființat… A renunțat la misiunea de a combate corupția la nivel înalt. Aceasta este o problemă strâns legată de domeniul de activitate al DNA, și anume lupta împotriva corupției la nivel înalt. Este necesar să facem trecerea către un DNA 2.0, către o nouă etapă pentru Direcția Națională Anticorupție”, a subliniat șeful DNA în interviul oferit Pro TV.

Voineag a evidențiat că ideea de bază rămâne ce ne dorim de la DNA: „Dacă dorim ca DNA să se ocupe de cazurile de corupție implicate cu ofițeri de poliție judiciară care posedă 9 kilograme de pălincă sau 10 kilograme de cârnați și să ne specializăm în această sferă, atunci acest lucru va fi realizat. În prezent, efectuăm o auditare a activității DNA și vă pot spune că trebuie să revenim la o componentă esențială a activității noastre, care implică investigarea cazurilor de corupție de mare amploare.”

De asemenea, el a subliniat amploarea impactului corupției: „Avem un studiu realizat la nivelul Parlamentului European, care indică un impact de aproximativ 15% din PIB. Vorbind despre zeci de miliarde de euro pierduți anual. Cred că, în acest moment, țara noastră nu a atins încă potențialul său real, iar unul dintre factorii principali care au contribuit la acest lucru a fost corupția”, a adăugat șeful DNA.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *