Masa de Revelion este mai mult decât un moment festiv, fiind încărcată de tradiții și superstiții menite să aducă noroc, prosperitate și sănătate în anul care vine. Indiferent de preferințele culinare, câteva preparate și simboluri sunt considerate esențiale pentru a marca trecerea în noul an.Printre preparatele care nu ar trebui să lipsească se numără:
- Peștele, simbol al prosperității și al avansării continue, deoarece „înoată mereu înainte”
- .Strugurii sau fructele rotunde, asociate cu belșugul, fiecare boabă reprezentând o lună norocoasă din anul următor.
- Plăcintele sau prăjiturile cu surprize, care aduc veselie și anunță norocul celor care găsesc în interior monede sau bilețele simbolice.
- Lintea sau fasolea, considerate aducătoare de bani și succes financiar datorită formei lor ce amintește de monede.
Pentru o atmosferă festivă completă, nu uitați de șampanie, elementul clasic al toasturilor de la miezul nopții, care simbolizează bucuria și prosperitatea. Așezarea mesei cu atenție la detalii, precum lumânările sau decorațiunile aurii, poate completa perfect această noapte de neuitat.Indiferent de tradiții, masa de Revelion este o ocazie de a fi alături de cei dragi, celebrând speranțele pentru un an nou mai bun.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews