logo
RNTV Live

Ce nu știai despre Belgia? Aceasta are un muzeu dedicat culturii de bere: Belgian Beer World se va deschide sâmbătă

MjAwNjU5MTIyNDA2ODI3MjEy
Constantin Corina

Belgia ce deține statutul de capitală mondială a berii ne surprinde cu un muzeu nou-nouț, care se deschide sâmbătă la Bruxelles.

Belgian Beer World ia locul fostei Burse de Valori din Bruxelles, o structură neoclasică renovată la un cost de 90 milioane € (96,25 milioane USD). Muzeul se străduiește să ilustreze de ce cultura berii din țară este atât de remarcabilă, oferind în același timp o istorie interactivă a originilor spiritului.

Vizitatorii vor avea oportunitatea să descopere procesul de fabricare a berii de-a lungul istoriei, începând de la perioada Evului Mediu, când berea reprezenta o alternativă la apa contaminată, și până în prezent.

Metodele moderne de producere a berii implică patru etape separate de fermentare iar toate acestea vor fi prezentate și explicate vizitatorilor. Fiecare tur se încheie într-un mod plăcut, cu o selecție de bere recomandată de un barman virtual, servită la barul de pe acoperișul clădirii.

Cu un număr impresionant de aproximativ 1.600 de tipuri de bere produse în țară, cultura belgiană a berii a fost inclusă pe lista UNESCO a tradițiilor mondiale demne de păstrat în 2016.

Cu toate acestea, acest muzeu se distinge prin reputația sa. Deși Bruxelles găzduiește o instituție mai veche, mai mică, care expune doar echipamente mai vechi de producție a berii și furnizează doar informații minime, noul muzeu aduce un suflu nou și mai amplu în această experiență culturală.

“Este foarte caracteristic pentru Belgia să fim modesti. Suntem acei oameni care spun ‘poate că nu este necesar”, a subliniat primarul orașului Bruxelles, Philippe Close, într-o declarație citată de Reuters.

Belgian Beer World se așteaptă să primească aproximativ 300.000 de vizitatori în primul său an.

Biletele costă 17 EUR (18,20 USD) pentru adulți și 14 EUR pentru seniori (60 și peste) și studenți (16-25).

Copiii de toate vârstele au voie să intre în muzeu la tarife diferite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor