Pe ziua de ieri, forțele de poliție au răspuns la peste 2.000 de apeluri de la cetățeni, identificând și documentând peste 6.400 de încălcări ale legislației, iar 469 de permise de conducere au fost confiscate.

La data de 12 ianuarie, polițiștii au desfășurat operațiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 413 acțiuni și intervenind la 2.136 de evenimente, din care 1.767 au fost semnalate de cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112.

De asemenea, au identificat 27 de persoane urmărite la nivel național sau internațional, asupra cărora au fost luate măsuri legale, iar în cazurile cercetate s-au impus 53 de măsuri preventive.

În ceea ce privește neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6.464 de sancțiuni contravenționale, totalizând 2.584.360 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru sporirea securității în trafic, raportând 70 de infracțiuni legate de regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost reținute 469 de permise de conducere, dintre care 116 pentru exces de viteză, 43 pentru consum de alcool și 10 pentru substanțe stupefiante. Totodată, au fost retrase 256 de certificate de înmatriculare.

Astfel, la nivel național, un efectiv de peste 3.200 de polițiști și jandarmi au colaborat într-un mod integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, combaterea traficului și consumului de droguri, precum și pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Verificările poliției

În cadrul acestor operațiuni, au fost instituite 381 de filtre, iar echipajele au verificat 6.064 de autovehicule și au legitimat 9.729 de persoane.

Acțiunile destinate prevenirii accidentelor rutiere și sporirii siguranței în trafic au continuat, includând 2.777 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 165 de teste cu aparate specializate pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul operațiunii Blocada, polițiștii au identificat 22 de infracțiuni legate de regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 5 au implicat conducerea sub influența alcoolului. Au fost confiscate 249 de permise de conducere, inclusiv 24 pentru încălcarea normelor privind consumul de alcool și 71 pentru depășirea limitelor de viteză. De asemenea, au fost retrase 119 certificate de înmatriculare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *