Lovely woman applying lotion

Soarele poate provoca arsuri solare iar petrecerea timpului la soare ne poate duce la deteriorarea pielii și, potențial, să contribuim la dezvoltarea cancerului. Ca atare, este foarte important să folosim protecție solară sau protecție solară atunci când ne bucurăm de strălucirea soarelui și, pentru ca acest lucru să fie eficient, este la fel de important să folosim SPF-ul corect.

Cantitatea necesara

Daca nu aplici cantitatea necesara de crema, nu vei obtine protectia de care ai nevoie. Dermatologul Jeannette Graf recomanda pentru fata o cantitate de dimensiunea unei alune de padure, iar pentru corp, cam doua paharele de shot-uri. Si inca un sfat important – aplic-o inainte cu 20 de minute sa te expui la soare.

Întelegerea spf-ului

SPF variază de la 2 la 60 și aceasta corespunde cu cât de mult din razele solare absoarbe sau blochează. Cu toate acestea, este important să recunoaștem că SPF-ul nu este pe o scară fixă și nu este relativ, ceea ce înseamnă că SPF 4 nu este de două ori mai puternic decât SPF 2. Acest lucru face să fie oarecum complicat să știi cu exactitate câtă protecție solară să folosești însă este recomandabil ori de câte ori sunteți afară pentru perioade lungi de timp să utilizați cât mai mult posibil pentru a evita deteriorarea pielii.

Sursa foto: reddit.com

În ceea ce privește procentele, următorul ghid poate fi util:

  • SPF 2: 50% din razele solare blocate.
  • SPF 15: 94% din razele solare blocate.
  • SPF 30: 97% din razele solare blocate.

Tip de piele:

– foarte sensibila: SPF=15 -> 1h, SPF=30 -> 2-3h, SPF=45 -> +4h
– sensibila: SPF=15 -> 1-2h, SPF=30 -> 3-4h
– normala: SPF=15 -> 1-3h, SPF=30 -> +4h
– medie: SPF=8 -> 1-2h, SPF=15 -> 3-4h
– inchisa: SPF=4 -> 1h, SPF=8 -> 2-3h, SPF=15 -> +4h

Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă tuturor să folosească protecție solară care are un SPF de cel puțin 30, indiferent de culoarea pielii. Asta pentru că crema de protecție solară vă protejează pielea nu doar riscul de arsurile solare.

Sursa: stirileprotv.ro, webmd.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *