Ne miram ca ursii au aparut chiar si in zone de locuit, precum municipiul Ploiesti. Oras care nu s-a mai confruntat pana in acest moment cu astfel de situatii. In realitate, insa, ar trebui sa ne indreptam atentia catre cifrele autoritatilor, care arata ca efectivul de ursi in judetul Prahova este dublu, fata de norma optima, pentru fiecare zona in parte.

Un judet cu un efectiv de urs brun, mult peste limita si capacitatea unitatilor administrative-teritoriale de a adaposti astfel de animale salbatice. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care salbaticiunile sunt tot mai prezente in zonele de locuit din judet. Unele deloc obisnuite sa aiba parte de astfel de evenimente, cum este si cazul municipiului Ploiesti. O arata chiar statisticile autoritatilor.

Iar numeric vorbind, efectivul de urs brun in judetul Prahova atinge cote alarmante. Asta in conditiile in care populatia optima a acestor exemplare pentru zona Bucegi, care este cuprinsa in raza judetului, si stabilita prin lege, nu ar trebui sa depaseasca 4000 de exemplare.

Tinand seama de statistica ingrijoratoare, prefectul de Prahova vrea sa se ia masuri urgente.

Potrivit datelor Prefecturii Prahova ursul care a zabovit o buna bucata de vreme si in Ploiesti ar fi venit din padurea aflsata pe raza localitatii Paulesti. Acolo s-ar m-ai afla trei astfel de exemplare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *