Sursa: latmultilingual.com

La începutul acestei săptămâni, Elon Musk a redenumit Twitter în X – reprezentand un important pas spre eliminarea mega-aplicației chineză WeChat.

El a lăudat anterior WeChat – o așa-numită „aplicație pentru orice” care combină chat, întâlniri, plăți și rețele sociale – și a spus că, crearea a ceva „chiar aproape de asta cu Twitter… ar fi un succes imens”.

Într-o postare pe X săptămâna aceasta, domnul Musk a spus că în următoarele luni, „vom adăuga comunicații cuprinzătoare și capacitatea de a vă conduce întreaga lume financiară”.

El va spera că creșterea X va duce la o creștere a veniturilor – compania și-a pierdut aproape jumătate din veniturile din publicitate de când a cumpărat-o dl Musk și se confruntă cu datorii grele.

WeChat

Lansat de gigantul tehnologic Tencent în 2011, WeChat este acum folosit de aproape toți cei 1,4 miliarde de oameni din China.

Serviciile sale includ mesagerie, apeluri vocale și video, social media, livrare de alimente, plăți mobile, jocuri, știri și chiar întâlniri. Este ca și WhatsApp, Facebook, Apple Pay, Uber, Amazon, Tinder și multe altele reunite într-unul singur.

Este atât de împletit în țesătura societății chineze încât este aproape imposibil să trăiești acolo fără ea.

Imagini:

Kendra Schaefer, de la firma de cercetare a politicilor Trivium China, spune că Elon Musk a recunoscut deja unele dintre elementele cheie care au contribuit la transformarea WeChat-ul „critică pentru viața de zi cu zi” din China, inclusiv integrarea rețelelor sociale cu plățile digitale. Acesta ar putea fi „sosul secret al super-aplicației”, spune ea.

„Majoritatea oamenilor din China accesează WeChat pe smartphone-uri, mai degrabă decât pe computere desktop, din cauza dezvoltării relativ târzii a internetului în țară. Ceea ce înseamnă că locuiesc în grădinile de pereți ale aplicațiilor, mai degrabă decât în web deschis. Este mult mai ușor să construiești o aplicație pentru orice pe smartphone-uri decât pe computere”, spune Kecheng Fang, de la Universitatea Chineză din Hong Kong pentru BBC.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *