Sursa: WordPress.com

Mangostan este un fruct cu o coajă tare și sferică, care dobândește o culoare între roșu și violet atunci când se află în punctul optim de coacere, devenind moale și ușor de deschis în lunile de vară. Acest fruct are un gust dulce-acrișor, asemănător cu cel al citricelor.

Mangotanul matur poate fi depozitat fără probleme timp de 3-4 săptămâni, la o temperatură cuprinsă între 4 și 13 grade.

cum se mănâncă

Baza mangostanului are petale, ceea ce indică câte segmente de fructe vei găsi. Pentru a-l mânca, coaja trebuie tăiată în două cu un cuțit, iar mangostanul se deschide în 2 părți. Partea albă, care este partea comestibilă, trebuie să se găsească într-un singur segment.

Calorii

100 de grame din acest fructe conține 80,69% apă, așa că îl putem asemăna, din acest punct de vedere, cu pepenele roșu.  De asemenea, este un fruct ideal de mâncat pentru cei care își limitează aportul de calorii zilnic, pentru că 100 grame de fruct conține 73 de calorii.

  • Aceeași cantitate are 0,41 g de proteine, 0,58 g de grăsimi și 17,91 g de carbohidrați.  Dar mangostanul are și 1,8 g de fibre pe 100 de grame, 5,49 mg de calciu, 13,9 mg de magneziu și 48 mg de potasiu.
BENEFICII PENTRU SANATATE
  • Proprietăți antioxidante Luptă împotriva radicalilor liberi și a îmbătrânirii celulare. În plus, conține fitonutrienți numiți xantone, care absorb radicalii liberi și opresc deteriorarea celulară care duce la multe tipuri de boli.
  • Ajută la combaterea virușilor și a bacteriilor În compoziția sa au fost găsite 84 de tipuri de xantone (molecule care luptă împotriva virușilor, ciupercilor, bacteriilor și paraziților).
  • Întărește sistemul imunitar
  • Reglează activitatea musculară 
  • Reglează nivelul colesterolului
  • Efect sățios
    -În regiunile din Thailanda, pomii au nevoie de 12 până la 20 de ani pentru a da fructe, în timp ce în Panama și Puerto Rico au reușit să dea fructe încă de la vârsta de 6 ani.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *