logo
RNTV Live

Ce boli pot fi transmise de șoareci și șobolani?

20210422_163456
Daniel

În momentul în care sunt văzuți primii șobolani într-o gospodărie, într-un spațiu industrial sau comercial, ar trebui contactată de urgență o firma ddd pentru a ajuta la eliminarea acestor dăunători.

Observarea primilor șobolani reprezintă un semn foarte clar al faptului că infestarea este una serioasă, iar specialiștii în serviciile de deratizare folosesc cele mai eficiente capcane și otrăvuri împotriva acestor rozătoare, care sunt foarte periculoase deoarece pot transmite diferite boli. Acest articol vă aduce la cunoștință care sunt câteva dintre bolile care pot fi transmise de către șobolani.

Hantavirus

Hantavirusul este una dintre acestea. Această boală virală se răspândește prin inhalarea prafului care este contaminat cu urină sau excremente de șobolan, prin contact direct cu fecale sau urină de șobolan, și rareori din cauza mușcăturii de șobolan.

Leptospiroza

Leptospiroza este o altă boală transmisă în mod direct de șobolani, atât la om cât și la animalele de companie care intra în contact cu apa, alimentele sau solul contaminat cu fecalele sau cu urina acestor rozătoare.

Simptomele acestei boli se aseamănă foarte mult cu simptomele gripei, și își fac apariția după o perioadă de incubație de 20 de zile. Este deosebit de important ca boala să fie tratată la timp pentru că în caz contrar se poate agrava și se poate transforma în meningită, hepatită sau insuficiență renală.

Salmoneloza

Salmoneloza este o altă boală care poate apărea din cauza acestor rozătoare. Consumul alimentelor sau al apei contaminată cu fecale de șobolan poate duce la apariția acesteia.

Simptomele salmonelozei sunt febra, frisoanele, crampele abdominale, greața și vărsăturile, crampele abdominale, diareea, durerea de cap și sângele în scaun.

Coriomeningita Limfocitară (CML)

Coriomeningita Limfocitară (CML) este o infecție care este transmisă prin aceleași căi precum Hantavirusul, dar de către șoareci.

Infecția cu Coriomeningita Limfocitară are două faze. Prima fază se manifestă ușor cu simptome precum lipsa apetitului, dureri de cap și dureri musculare, febră, greață și vărsături, tuse, durere în gât, dureri ale articulațiilor, dureri în piept, dureri ale testiculelor sau ale glandelor salivare.

A doua fază este mai serioasă deoarece apar simptomele neurologice cum ar fi encefalita, meningita sau meningoencefalita. Pentru tratarea acestor simptome este necesară spitalizarea.

După cum se poate vedea, șoarecii și șobolanii pot transmite diferite boli, motiv datorită căruia este extrem de important ca atunci când oamenii îi observă în gospodărie sau în spațiile comerciale și industriale, să contacteze cât mai repede o firmă ddd. Specialiștii în serviciile de deratizare vor reuși să le vină de hac acestor rozătoare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor