logo
RNTV Live

Ce ar face pompierii dacă s-ar produce o explozie la o rafinarie din Prahova?

exercitiu ISU
Mihai Constantinescu

Ce ar face pompierii dacă s-ar produce o explozie în zona rampei descărcare ţiţei la un vagon cisternă, la o rafinarie din Prahova? Exact asta au vrut să afle echipele de la ISU Prahova care au particpat la exerciţie desfăşurat pe amplasamentul rafinăriei S.C. Petrotel Lukoil S.A.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, scenariul exerciţiului de intervenţie se referă la o explozie în zona rampei descărcare ţiţei la un vagon cisternă cu o capacitate de 68 mc, respectiv o explozie a vaporilor din interiorul acestuia. În urma exploziei se rupe partea superioară a cisternei şi se aprinde ţiţeiul. Vagonul face parte dintr-o garnitură cu zece cisterne CF, cinci dintre acestea fiind pline, la capacitate maximă. Din cauza exploziei, mai multe persoane care se aflau pe o rază de 30 m sunt rănite şi necesită ajutor medical calificat imediat.

Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, se vor pune în aplicare Planul de urgenţă externă al obiectivului și Planul roşu judeţean.

Totodată, 67 de pompieri militari și 10 elevi cu 7 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de intervenţie pentru accidente colective şi calamităţi, 4 ambulanţe SMURD, 5 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/primarul-a-inceput-marea…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahovenii-vindecati-de-covid…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/stimulent-de-risc-de-2-000-de-lei/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor