Pe durata weekend-ului, în zilele de 16 și 17 decembrie curent, forțele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat operațiunile destinate sporirii securității pe drumurile publice, combaterea infracționalității, prevenirea comportamentelor antisociale și menținerea unui climat de ordine publică.

Astfel, agenții de poliție au fost prezenti pe tronsoanele de drum intens circulate și în zonele cu interes sporit, desfășurând 25 de puncte de control pe întreg teritoriul județului și desfășurând 14 acțiuni focalizate.

În cadrul misiunilor efectuate, au fost identificate și legitimize 546 de persoane, supuse controlului 428 de autovehicule, iar peste 160 de șoferi au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Ca urmare a constatărilor efectuate, au fost aplicate 272 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 80.000 de lei.

Dintre aceste sancțiuni, 272 au fost impuse pentru încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice, iar 46 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 referitoare la sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-au confiscat 21 de permise de conducere (opt dintre acestea pentru depășirea limitelor legale de viteză), iar 7 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *