logo
RNTV Live

Ce a decis UEFA după incidentul de la meciul cu Kosovo?

image-2023-09-12-26528398-41-mesaj-controversat-afisat-meciul-kosovo-catre-grupul-uniti-sub-tricolor
Dudau Andreea Valentina

Află ce decizie a luat UEFA după incidentul de la meciul cu Kosovo!

UEFA a amendat Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro. De asemenea, următorul meci organizat pe teren propriu se va juca cu „ușile închise” ca urmare a scandalului produs de meciul cu Kosovo!

Capetele de acuzare au fost: afișarea și scandarea de mesaje politice; comportament rasist al suporterilor; aprinderea de torțe; aruncarea de obiecte pe teren; blocarea zonelor de acces public. În plus, UEFA a decis faptul ca tinerii minori să aibă acces gratuit la meciul România – Andorra. 

Federația Română de Fotbal: Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare”. De asemenea, în comunicatul de presă se menționează că respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor