Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei, susţine că un sistem de justiţie modern, eficient, accesibil şi de calitate, adaptat nevoilor cetăţenilor şi mediului privat reprezintă o importantă premisă pentru dezvoltarea şi stabilitatea economică şi socială a ţării.

,,Ca om social, ca profesionist sau ca om politic, trecut prin toate puterile democratice ale statului, judecătorească, executivă sau legislativă, îmi doresc, militez şi lucrez la tot ce înseamnă justiţia în integralitatea principiului său – fie ca este vorba despre Constituţie, ca fundament al funcţionării legale şi sănătoase a unui stat de drept şi a unei democraţii consolidate, fie că vorbim despre legile justiţiei, penale, civile, administrative sau comerciale, mă conduc doar după o filosofie construită exclusiv pe ideea de dreptate, de echitate şi de respect faţă de tot ce presupune actul de justiţie. Un sistem de justiţie modern, eficient, accesibil şi de calitate, adaptat nevoilor cetăţenilor şi mediului privat, reprezintă o importantă premisă pentru dezvoltarea şi stabilitatea economică şi socială a ţării. Este un punct important din programul politic al PSD”, scrie Cazanciuc în mesajul de Ziua Justiţiei postat, duminică, pe pagina sa de Facebook.

El insistă că ,,un stat de drept fără drept rămâne o simplă utopie”.

,,O societate democratică în accepţiunea zilelor noastre îşi construieşte fundaţia doar pe un act de justiţie înfăptuit doar prin respectarea drepturilor şi libertăţilor unanim acceptate şi consolidate”, încheie fostul ministru al Justiţiei.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *