logo
RNTV Live

Caz de malpraxis la Câmpina? Un bebeluș, născut fără viață!

Midwife,Or,Nurse,Feeling,Baby,Belly,Of,Pregnant,Woman
Erika Stoica

Un tragic eveniment a avut loc joi, la Maternitatea Câmpina, când un bebeluș a fost născut mort în urma unei operații de cezariană. Situația ridică suspiciuni privind un posibil caz de malpraxis, iar reprezentanții spitalului investighează în prezent acest aspect.

Femeia a născut la termen, însă, conform unor surse medicale, a întâmpinat complicații înainte de intervenția chirurgicală, observate de o moașă, dar care nu ar fi fost comunicate medicului obstetrician. Ca urmare, operația de cezariană ar fi fost efectuată fără luarea în considerare a acestor probleme.

Potrivit unor surse oficiale, copilul ar fi fost scos din pântecele mamei deja decedat.

Reprezentanții unității medicale au emis unun punct de vedere referitor la acest tragic incident:

“În cadrul unității noastre spitalicesti în data de 16.05.2024 s-a înregistrat un nefericit eveniment, respectiv decesul unui fat în timpul interventiei chirurgicale programate în termen, conform datelor medicale rezultate din investigațiile anterioare efectuate pe timpul monitorizării sarcinii cât și la internare.

În urma acestui fapt, la sesizarea imediată a medicului curant, Spitalul Municipal Câmpina a inițiat următoarele proceduri: verificarea documentelor medicale de caz, analiza anatomo-patologică a probelor, informarea mamei în cauză cu privire la acest aspect și verificarea internă a cazului.

În momentul de față, starea mamei este stabilă cu evoluție favorabilă spre vindecare și beneficiază de suport medical și psihologic pe timpul internării în Spitalul Municipal Câmpina.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor