logo
RNTV Live

CAZ DE BOTULISM ÎN PRAHOVA

Costin

Un barbat din Urlati a fost confirmat cu botulism, după ce ar fi consumat două conserve de pește. Inițial a ajuns la spitalul din oraș cu vărsături   însă mai apoi au apărut și simptome neurologice. A fost transferat la Spitalul Județean din Ploiești, acolo unde medicii au confirmat diagnosticul. Tratamentul contra botulismului nu a fost identificat nicăieri pe teritorul țării noastre, așa că a fost adus de la un spital de boli infecțioase din Chișinău. La acest moment autoritățile din Prahova nu au putut să emită o alertă alimentară asta pentru că pacientul nu poate explica exact ce fel de conserva a consumat și nici de când o avea acasă.

Pacientul de 51 de ani, din Urlati, le-a povestit medicilor ca pe 9 aprilie ar fi consumat doua conserve de peste. La doar o zi distanta a inceput sa se simta rau, cu varsaturi si diaree. A mers imediat la spitalul orasenesc unde a primit tratament simptomatic.

Asa ca medicii au inceput o lupta contracronometru, pentru a-I salva viata pacientului, aflat in stare grava.

Cu greu au reusit medicii de la Spitalul Judetean Ploiesti sa gaseasca doze de antitoxina botulinica.

Pacientul va fi monitorizat 24 de ore din 24, pana cand starea lui de sanatate se va imbunatati complet.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor