Sursa: absolute-knowledge.com

NASA încearca cu atentie să dea de semne de la Voyager 2 după ce a pierdut contactul cu nava spațială aflată la miliarde de kilometri distanță.

Voyager 2 a rămas fără atingere de când controlorii de zbor au trimis accidental o comandă greșită în urmă cu mai bine de o săptămână, care și-a înclinat antena departe de Pământ.

Antena navei spațiale s-a deplasat cu doar 2%, dar a fost suficient pentru a reduce comunicațiile.

Deși este considerata o șansă mare, NASA a declarat luni că antena sa uriașă din Canberra era în căutarea oricăror semnale rătăcite de la Voyager 2, care se află la mai mult de 12 miliarde de mile (19 miliarde de km) distanță.

Important de stiut este ca timpul ca semnalul să ajungă pe Pământ de atât de departe este de 18 ore sau mai mult.

Voyager 2 a fost lansat din Florida în 1977 pentru a studia sistemul solar exterior, precum și Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun – și a fost trimis cu doar câteva săptămâni înaintea geamănului său identic, Voyager 1. A intrat în spațiul interstelar în 2018, având a descoperit o serie de luni noi pe Uranus și una pe Jupiter.

Voyager 1 se află acum la aproape 15 miliarde de mile (24 miliarde km), ceea ce o face cea mai îndepărtată navă spațială a umanității.

Sursa: theguardian.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *