logo
RNTV Live

Catedrala Sf. Paul, unul dintre reperele istorice ale Londrei, deschide porțile bibliotecii sale „secrete” ascunse pentru un sejur de peste noapte – pentru doar 7 lire sterline.

132836804_01hr4y36k7zw6rmk9wxc6aq2nz.jpg
Constantin Corina

Pe 15 martie, doi vizitatori vor avea oportunitatea de a petrece noaptea într-o cameră ascunsă.

Această ocazie va marca prima dată când cineva va dormi oficial în interiorul catedralei de la cel de-al Doilea Război Mondial, când voluntarii au rămas înăuntru pentru a stinge incendiile provocate de bombardamente.

Biblioteca adăpostește o colecție impresionantă de peste 22.000 de cărți.

În timpul șederii unice, cei doi oaspeți vor intra în catedrală pe ușa Decanului și vor urca pe scara în spirală, proiectată de arhitectul englez Sir Christopher Wren în urmă cu mai bine de 300 de ani.

Aceștia vor fi, de asemenea, întâmpinați la locul de desfășurare de către Decan și vor primi un tur al Catedralei istorice, inclusiv o urcare pe faimosul său dom.

Sandra Lynes Timbrell, director de implicare a vizitatorilor la St Paul’s, a declarat: „Biblioteca recent restaurată este o bijuterie secretă a catedralei – ascunsă inteligent de arhitectura ingenioasă a lui Sir Christopher Wren.

„Unii oaspeți foarte norocoși vor avea acum șansa de a aprofunda istoria și minunea din St Paul’s cu acest sejur cu adevărat unic.”

Sejurul, despre care se spune că va include cina și micul dejun, va putea fi rezervat prin Airbnb începând cu 12 martie.

  • Catedrala Sfântul Paul este una dintre cele mai iconice și semnificative construcții istorice din Londra.

Cu o istorie bogată ce se întinde pe mai multe secole, catedrala a fost construită inițial în secolul al VII-lea și a fost reconstruită de mai multe ori de-a lungul timpului, ajungând la forma și magnificența sa actuală în secolul al XVII-lea, după Marele Incendiu din Londra din 1666.

Arhitectura sa impunătoare, caracterizată de cupola sa masivă și de fațada spectaculoasă, atrage anual milioane de turiști și credincioși din întreaga lume.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor