Catedrala Notre Dame din Franța este prognozată să fie redeschisă pentru vizitatori și pentru oficierea slujbelor catolice către sfârșitul anului 2024, după un interval de peste cinci ani de la tragicul incendiu din aprilie 2019.

Proiectul de restaurare se desfășoară conform planului pentru a respecta termenul de redeschidere stabilit la 8 decembrie 2024 de către președintele Emmanuel Macron, imediat după incendiu. Cu toate acestea, conform sursei citate, restaurarea nu va fi finalizată la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

Generalul Georgelin, responsabil de proiectul de reconstrucție, a declarat că obiectivul său este să aibă catedrala gata pentru deschidere în 2024: „Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face.” A continuat prin a sublinia: „Ne străduim zi de zi pentru acest obiectiv și progresăm în direcția corectă.”

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a adăugat că, deși catedrala va fi accesibilă publicului, acest lucru „nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor finaliza”. A mai precizat că „în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *