logo
RNTV Live

Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, gazda unei hirotonii

hirotonie-la-catedrala-arhiepiscopala-din-targoviste-264247
Ștefan Petre

În ziua de 6 august, în cinstea praznicului Schimbării la Față a Domnului, un număr semnificativ de credincioși s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște pentru a participa la Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În timpul acestei ceremonii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în preot pe diaconul Ovidiu Costinel Vasile, care a fost repartizat la Parohia Văcărești, Protoieria Târgoviște Sud. Diaconul Vasile este absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

În discursul său, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a evidențiat semnificația Schimbării la Față a Domnului, subliniind că acest eveniment a reprezentat o ocazie nouă de a descoperi misterul Sfintei Treimi. El a explicat că această sărbătoare a avut rolul de a familiariza apostolii cu slava divină și lumina Domnului, care străbate întreaga creație, având ca scop să îi încurajeze pe aceștia înaintea suferințelor lui Hristos și să le ofere speranță în triumful lucrării mântuitoare a lui Isus. Înaltpreasfințitul Părinte a mai adăugat că sfinții care au strălucit în istoria Bisericii au atins această lumină taborică prin puritatea inimii lor, prin trăirea credinței și iubirii, ascensiunea lor pe scara spirituală fiind un exemplu pentru cei ce caută această minunată lumină divină.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor